Vem vill bli lärare?

Dagens visdomsord kommer från Gerd Thölén i Göteborg, som talade i Ring P1 torsdagen den 2 oktober (även om jag inte är säker på att jag helt instämmer i den partipolitiska analysen):

”Som före detta lärare är det med fasa jag hör hur den nya skolan skall förbättras. Alla kan inte bli sångare, musiker, konstnärer eller idrottsstjärnor, men enligt Löfven, Fridolin och Baylan kan alla bli akademiker. Om man knappt klarar nionde klass, hur skall man klara en gymnasieutbildning? Vem vill bli lärare på ett gymnasiun där ointresserade elever tvingas studera med lockbetet att få låna pengar till ett körkort? Vilka gymnasielärare lockas av höjd lön för att undervisa elever som tvingas gå i skolan för att dölja ungdomsarbetslösheten?

Första spiken i skolkistan kom när man tog bort lågstadielärarna, och andra spiken när skolans stöttepelare, speciallärarna, togs bort. Socialdemokraterna fortsätter nu sitt spikande med att förstöra gymnasieutbildningen istället för att satsa på attraktiva lärlingsutbildningar. Skitjobb har existerat länge i vänsterns vokabulär, men kanske borde man istället tala om alla jobbs lika värde.”

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/437880?programid=1120&playepisode=437880#

7.14-8.39

Annonser

En reaktion till “Vem vill bli lärare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s